Managed hosting door True

Werven via vacaturesite minder effectief

 

Zomaar een personeelsadvertentie op een vacaturesite plaatsen en er dan maar het beste van hopen, werk niet. Werkgevers moeten hun potentiële personeelsleden volgen op internet, zegt Marcel Vogels, managing partner bij onderzoeksbureau MeMo2.

Werkgevers die ict'ers willen werven, kunnen dat maar beter niet proberen via een vacaturesite. Vooral de passieve werkzoekende zou via jobboards onvindbaar zijn. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau MeMo2.

Vooral ict'ers die actief op zoek zijn naar een baan schrijven zich in op vacaturesites, zeggen de onderzoekers. Volgens de onderzoeksresultaten gaat het daarbij om iets minder dan een kwart van de werkzoekenden. Het percentage passieve banenjagers daarentegen zou met 51 procent een stuk hoger liggen. De overgebleven potentiële werknemers zoeken op een andere manier.

Marcel Vogels, managing partner bij MeMo2, denkt daarom dat werkgevers hun online wervingsmethode moeten veranderen. "Werkgevers zullen hun potentiële werknemers moeten volgen naar de plaatsen op het web die zij regelmatig bezoeken", aldus Vogels. "En dat zijn niet de jobboards."

Volgens de gegevens van MeMo2 worden vooral websites als Nu.nl, Hyves, LinkedIn en Tweakers veel bezocht door latent zoekende ict'ers. Daarbij kan het onderscheid worden gemaakt dat jonge startende ict'ers een voorkeur hebben voor Hyves terwijl meer ervaren krachten vaker LinkedIn bezoeken. Ook worden sommige categorieën van de vraag- en aanbodpagina's van Marktplaats frequent door ict'ers bezocht.

Vogels denkt daarom dat werkgevers online reclametechnologie moeten inzetten die interessante vacatures in beeld te brengt als een ict'er een van zijn favoriete sites bezoekt. "In de praktijk zien we dat die aanpak effect heeft en het wordt ook door ons onderzoek bevestigd", zegt de managing partner. "Zeventig procent van de ict'ers is in de eerste plaats geïnteresseerd in de inhoud van de functie. Pas later kijkt men naar zaken als werkgever en vestigingsplaats."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2547339). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.