Managed hosting door True

'HR-medewerker ongeschikt voor werven personeel'

 

De HR-manager is niet geschikt voor het werven van personeel. Dat zegt Bianca Roelandschap, recruiter bij eFocus Groep. 'Ze zijn gewoon niet commercieel genoeg.'

Volgens Roelandschap moeten werkgevers hun wervingsbeleid drastisch veranderen. Hoewel de meeste bedrijven laten hun wervingsacties overlaten aan de medewerkers van de personeelsafdeling, zouden ze daarvoor beter een commerciële recruiter met communicatiekennis kunnen inschakelen.

"De mensgerichte HR-manager is ongeschikt om het gevecht op de krappe arbeidsmarkt te winnen", aldus Roelandschap. "Hij of zij heeft verstand van de mensen die al bij het bedrijf werken, maar weet niet waarnaar potentieel personeel op zoek is." De recruiter zou wél over die kennis beschikken, waardoor die personeel kan werven dat past bij de functie en het bedrijf.

Bovendien zouden recruiters de identiteit van een bedrijf beter kunnen uitdragen door ‘de waarden, de missie en de visie van een organisatie te bepalen'. Dat zou bij met de reguliere personeelsmederwerker nog vaak misgaan. "Door de krapte op de arbeidsmarkt nemen HR-managers in paniek nieuwe mensen aan, ook al zijn die misschien niet helemaal passend voor de functie", zegt de medewerker van eFocus Groep, die van mening is dat personeel dat op die manier geworven is, sneller op zoek gaat naar een andere baan.

Werven door HR-managers kost bedrijven onnodig veel geld, aldus Roelandschap. Sterker nog, werkgevers die het belang van een recruiter niet inzien, zouden op den duur te maken krijgen met een stagnerende groei van het bedrijf. Roelandschap: "De recruiter is als accountmanager bezig om de productie van de organisatie te vergroten en ziet iedere medewerker als een productiefactor."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2538811). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.