Managed hosting door True

'Werkgevers maken overstap onmogelijk'

 

Ict'ers die van baan willen veranderen, hoeven waarschijnlijk niet lang te zoeken. Werkgevers zijn daar niet blij mee.

Het gevolg van het tekort aan ict'ers begint zichtbaar te worden. Werkgevers doen er alles aan om te voorkomen dat personeelsleden een andere baan aannemen.‘In paniek verhogen ze het salaris.'

Werknemers in de ict die van plan zijn een andere baan aan te nemen, komen niet meer zo gemakkelijk van hun baas af. Door het enorme tekort aan ict'ers doen werkgevers van alles om hun personeel te behouden. "Als iemand bij een ander bedrijf een contract wil tekenen, is plotseling alles bespreekbaar zegt Vikram Kapoor, managing director bij iSense Staffing. "Werkgevers stellen in paniek een salarisverhoging voor of bieden de betreffende werknemer een promotie aan. Op die manier maken ze een overstap min of meer onmogelijk."

Het beeld dat Kapoor heeft, komt overeen met onderzoeksresultaten uit de ICT-Barometer van Ernst&Young. Daaruit blijkt dat één op zes werknemers vorig jaar bij een ander bedrijf is gaan werken. Onder ict'ers is dat één op tien. Dat terwijl er volgens het onderzoeks- en adviesbureau ‘legio mogelijkheden voor ict'ers zijn'.

Doorgroeimogelijkheden

Ook Marc Oosterkamp van detacheringsbureau Yacht herkent het plaatje van de baas die zijn werknemer niet wil laten gaan. Volgens de BI-manager ICT komt het geregeld voor dat iemand die bij Yacht solliciteert uiteindelijk toch bij zijn huidige werkgever blijft. "Die doet dan ineens een beter salarisaanbod", zegt Oosterkamp, die meteen aangeeft dat het bij Yacht níet zo werkt. "Wij vinden de ervaring die mensen bij een bedrijf opdoen belangrijker", legt hij uit. "Iemand die wil vertrekken om elders veel meer te verdienen, proberen wij niet tegen te houden. Doorgroeimogelijkheden zijn wél bespreekbaar."
 
Naast het doen van aanbiedingen, zou aanpraten van schuldgevoel een geliefde tactiek zijn onder ict-managers. Ict'ers die bang zijn hun collega's in de steek te laten, zijn eerder geneigd te blijven, denkt Kapoor van iSense. "Bovendien is het gemakkelijk om toch maar voor je oude, vertrouwde stek te kiezen."

Jammer vindt Kapoor, ‘want veel ict'ers worden onderbetaald'. "Bovendien is zo nu en dan veranderen van baan erg goed voor de ontwikkeling van werknemers."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2291682). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.