Managed hosting door True

Afgestudeerde ICT'er vindt binnen maand een baan

 

Dollars

Ict'ers die net afgestudeerd zijn vinden binnen een maand een baan. Dat komt misschien wel omdat ze zich tijdens hun studie al oriënteren. Goede doorgroei- en opleidingsmogelijkheden zijn een belangrijke vereiste voor een eerste baan. Salaris is niet belangrijk.

Afgestudeerde ict'ers hebben niet lang nodig bij het vinden van een eerste baan. Dat blijkt uit de Infirmo ICT monitor, een onderzoek dat gehouden is onder 112 afgestudeerden. 60 procent van de afgestudeerden vindt binnen een maand een werkgever. Iets meer dan 30 procent doet er één tot drie maanden over. Bij 4,5 procent duurt de zoektocht langer dan een jaar.

Misschien dat het vinden van een baan na het afronden van de studie zo snel gaat omdat het grootste deel van de ict-afgestudeerden, namelijk meer dan 60 procent, zich tijdens de studie al geörienteerd heeft. Slechts 6,7 procent heeft nog geen contact gehad met bedrijven voordat ze klaar zijn met de studie. In meer dan de helft van de gevallen is het contact van de student uitgegaan.

Consultant

Een baan als ict-consultant is de meest favoriete baan voor een startende ict'er. 60 procent is op zoek naar een functie als deze. Tester is daarna de meest favoriete functie, 40 procent zegt op deze functie te solliciteren.

Geen van de ondervraagden vindt salaris belangrijk bij het zoeken naar een baan. Doorgroeimogelijkheden en een opleidingstraject wordt door 28,6 procent van de ondervraagden ingevuld als belangrijk. De functie zelf, buitenlandervaring en flexibele werktijden volgen daarna.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2257558). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.