Managed hosting door True

ICT'er kiest te snel een baan

 

vacature

Ict'ers die gaan solliciteren worden zo platgebeld door bedrijven dat ze te snel kiezen voor een bedrijf, merken recruiters.

"Zelfs toen ik de overstap had gemaakt naar Accenture kreeg ik nog telefoontjes. Maar daar ga ik niet op in", zegt Wout Bongers, Siebelconsultant bij Accenture. Hij veranderde afgelopen september van werkgever en is niet de enige die door recruiters gebeld wordt. "Mensen zijn soms verbaasd hoe in trek ze zijn in de markt", merkt ook Ramon de Meijer, manager bij Michael Page IT.

Ict'ers die op zoek zijn naar een nieuwe baan kunnen beter zelf eerst vaststellen wat voor baan en bedrijf ze zoeken, voordat ze hun cv plaatsen op een vacaturesite. "Mensen die hun cv op een site zetten worden platgebeld door recruiters. De eerste recruiters die bellen maken nog een kans, maar op een gegeven moment zijn de kandidaten het zat", zegt Vikram Kapoor, managing partner van het staffingbureau iSense. Kandidaten halen dan het telefoonnummer van de site of zetten de telefoon uit. Kapoor: "Vaak solliciteren ze vanuit een andere baan en dan kun je het niet maken dat je constant gebeld door andere bedrijven die vragen of je voor hun wilt komen werken."

Verwend gedrag

Kandidaten kiezen dan te snel voor een functie: De Meijer: "Kandidaten gaan een paar gesprekken aan, maar worden dan moe van het solliciteren en kiezen dan ergens voor om er vanaf te zijn." "Door de overweldigende reactie op hun cv voelen kandidaten zich in een hoek gedrukt,", zegt Kapoor. Hij heeft de ervaring dat een kandidaat tevredener is als hij weet wat hij zoekt en op basis hiervan keuzes maakt gedurende het traject. Meer en meer gebeurt het dat een kandidaat binnen een paar maanden zich realiseert dat hij een verkeerde baan heeft gekozen en opnieuw op zoek gaat. De Meijer: "Het kan nu ook, omdat er veel aanbod is. Het is een beetje verwend gedrag, als een klein kind in een speelgoedwinkel. Gelukkig gaan de meeste er wel serieus mee om."
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2250326). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.