Managed hosting door True

ICT'er wordt onderbetaald

 

Een groot deel van de ict'ers denkt dat hij minder verdient dan hij waard is. Vooral ict'ers met een mbo-opleiding denken dat ze meer zouden moeten verdienen.

Veertig procent van de ict'ers verdient minder dan hij waard is. Vooral ict'ers met een mbo-opleiding denken dat ze minder krijgen dan dat ze verdienen. Slecht dertien procent van de ict'ers denkt meer te verdienen dan dat ze waard zijn. Het gaat dan vooral om gedetacheerden. Dit blijkt uit cijfers van iSense Staffing. Het detacherings- en wervingsbureau deed het onderzoek onder 300 Nederlandse ict'ers.

Het gemiddelde salaris van de 300 ondervraagde ict'ers was 3870 euro. iSense vindt het opvallend dat ict'ers waarvan de hoogst genoten opleiding de havo is meer verdienen dan een ict'er die een vwo-diploma heeft. Ict'ers met een hbo-opleiding verdienen slechts 215 euro meer dan ict'ers die alleen een havo-diploma hebben.

Salarisstijging

Een groot deel van de ict'ers denkt ook in salaris te stijgen. Hoe hoger de opleiding, hoe hoger het respondenten dat verwacht te stijgen in salaris. Voorals ict'ers die werken bij eindklanten verwachten een stijging. Gedetacheerde medewerkers verwachten over het algemeen geen stijging. Vooral jonge ict'ers in de leeftijd van 18 tot 25 jaar verwachten een salarisstijging. Ict'ers van 46 jaar en ouder verwachten minder hard te stijgen dan de ict'ers in andere leeftijdsgroepen.

Ervaring is de meest genoemde reden voor de stijging in salaris. Ook denkt ongeveer 15 procent van de ict'ers dat de krapte in de arbeidsmarkt ervoor zorgt dat ze in salaris omhoog zullen gaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2247807). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.