Managed hosting door True

Column

Recruitment 2.0

 

Hoe weet je als recruiter of je de juiste persoon voor je hebt op basis van een cv? Dat de sollicitant die voor je zit daadwerkelijk over de diploma's beschikt die op zijn cv staan? En ook de werkervaring heeft die hij opvoert? Of nog belangrijker: past deze persoon bij de cultuur van de organisatie?

Internet biedt de helpende hand, want steeds meer mensen begeven zich in allerlei communities, online wel te verstaan. Hyves, Facebook, Blogger, Schoolbank, LinkedIn, noem ze maar op. Allerlei sociale netwerken waarin de deelnemers zichzelf van hun gewenste kant laten zien.

Successen en spannende gebeurtenissen worden gedeeld, interessante werkgevers worden vermeld en de beste foto wordt geupload. Kijkt u eens op www.wieowie.nl. Deze personenzoekmachine speurt alle communities en Google af naar sporen van een persoon. Een ware goudmijn aan informatie voor recruiters, lijkt me.

Het is kinderlijk eenvoudig om aan de hand van de digitale sporen een aardig beeld van iemand te krijgen. En om te zien hoe groot zijn zakelijke netwerk is en wat zijn interessante en relevante hobby's zijn. Een recruiter heeft er een enorme tweede dimensie bij gekregen - naast het ‘platte' CV - om in te schatten wie wel of niet wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Maar dan gebruikt u ‘slechts' een minimum van de mogelijkheden van deze sociale netwerken. We zijn het er al langer over eens dat succes van een organisatie voornamelijk door de betrokkenheid van de medewerkers wordt bepaald. En dat deze betrokkenheid aan het veranderen is; arbeidsrelaties vluchtiger worden en het eigen netwerk staat vaak voorop. Organisaties zijn steeds vaker netwerken van mensen die per project samenwerken. Om talent te vinden, te binden en te boeien zal de HR-functie zich meer moeten toeleggen op het aanleggen en onderhouden van dit relatienetwerk van talenten.

De vraag is dus: hoe kunt u sociale netwerken gebruiken om de juiste cv's te krijgen, in plaats van uw bestaande cv's te controleren?

Patrick Willer
HCM Sales Manager bij Oracle

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2200233). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.