Managed hosting door True

Dick Borsboom leidt Avnet Technology Solutions EMEA

 

Avnet Technology Solutions heeft Dick Borsboom per direct benoemd tot directeur van Avnet Technology Solutions EMEA.

Als directeur zal Borsboom verantwoordelijk zijn voor de strategische richting en groei van Avnet's computerbusiness in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Momenteel genereert de Technology Solutions groep in EMEA een omzet van 1,3 miljard US-dollar en levert computertechnologie aan wederverkopers, systeemintegratoren, systeembouwers en inbouw-OEMs in 14 landen in heel Europa en breidt haar aanwezigheid voortdurend verder uit. Borsboom rapporteert aan John Paget, directeur van Avnet Technology Solutions wereldwijd.

De benoeming van Borsboom versterkt het Europese leidersteam van Avnet nog verder. Hij vult het bedrijf aan met meer dan 13 jaar ervaring in de distributie-industrie, inclusief posities in het bedrijfsmanagement, financiën, HR en IT.

"Dick brengt een schat aan ervaring mee en deelt ons gevoel voor betrokkenheid bij onze teamleden," aldus Paget. "Wij zijn erg blij om over iemand te kunnen beschikken met een dergelijk brede achtergrond in bedrijfs- en operationele uitmuntendheid. Ik ben ervan overtuigd dat hij en zijn team over de kundigheid en capaciteiten beschikken om het Europese leiderschap van Avnet Technology Solutions in de value-added distributie uit te breiden."

Borsboom was tot voor kort werkzaam als chief financial officer en vice-president van Financiën, HR en IT bij Flexsys Coordination Centre N.V. in België, waar hij voor een winstgroei met dubbele cijfers had gezorgd. Zijn ervaring strekt zich ook uit tot fusies en acquisities. Vóór deze functie was hij werkzaam als chief financial officer bij Bell Microproducts in de Verenigde Staten. Hij werkte tevens eerder als group chief financial officer bij VEBA Electronics LLC in Duitsland, dat het resultaat was van de IT-distributieactiviteiten van Raab Karcher. Het Europese deel van VEBA Electronics werd later overgenomen door Avnet. Borsboom is daarnaast doctorandus in de economie van de Universiteit Tilburg.

"Deel uitmaken van een bedrijf dat voor groei in de regio zo sterk gepositioneerd is als Avnet is een uitzonderlijke kans," aldus Borsboom. "Het leiderschapteam is ervaren en begrijpt hoe businesspartners verbonden moeten worden met marktkansen die overeenkomen met de strategieën van onze leveranciers. Avnet heeft zich wat groei betreft sterk bewezen en ik verheug me erop het bedrijf naar het volgende niveau van succes in Europa te brengen."

Avnet Technology Solutions, EMEA, bestaat uit vier succesvolle divisies: Avnet Computing Components, de toonaangevende leverancier van AMD en complementaire technologieproducten, informatie en diensten; Avnet Applied Computing Solutions, een leverancier van Mobility oplossingen en inbouwoplossingen voor OEM's; Avnet Partner Solutions, een distributeur van toegevoegde waarde van ondernemingssoftware, opslag en servers; en Avnet Visual + Data Solutions, dat zich gespecialiseerd heeft in de levering en service van visuele informatietechnologie van EIZO en Thin Client, opslag en netwerk-/veiligheidsoplossingen

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1940233). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.