Managed hosting door True

Conceptversie Microsoft Windows Media 9

 

Microsoft wil op korte termijn een voorbereidende versie van zijn Windows Media 9, multimedia software voor het internet, introduceren.

De nieuwe software is bedoeld om het gat te dichten tussen de kwaliteit van video via het internet en beelden met televisiekwaliteit. De aangekondigde versie moet dan ook worden beschouwd als een lokkertje voor bedrijven in de consumentenelektronica en de amusementsindustrie.   Met zijn aankondiging zet Microsoft een nieuwe stap in de aanhoudende strijd met rivaal RealNetworks, dat kan worden beschouwd als de pionier op het terrein van multimedia voor internet. RealNetworks claimt dat zijn producten al lang zijn uitgerust met de componenten die Microsoft in Windows Media 9 heeft geïntegreerd. "Elke keer als zij met een nieuwe versie op de markt komen, is die vergelijkbaar met onze vorige versie", aldus RealNetworks-ceo Rob Glaser tegenover The Wall Street Journal.   Volgens analisten biedt Windows Media 9 een 20 tot 30 procent betere kwaliteit in geluid en beeld. Bovendien heft de nieuwe software het oponthoud, ofwel het zogeheten ’bufferen’, op als internetgebruikers een audio- of videobestand willen opstarten.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/8772). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.