Managed hosting door True

Dutch Sport Tech Fund slaat winner bij Scala Sports

 

Het Dutch Sport Tech Fund steekt een niet nader genoemd bedrag in het Nederlandse Scala Sports. De scale-up uit Amsterdam biedt een app waarmee tennis- en padelspelers online afspraken kunnen maken. Ook ondersteunt de app competities. De investering wordt gebruikt om de organisatie te professionaliseren en verder op te schalen in de Verenigde Staten.

Recent sloot Scala Sports een deal met de Amerikaanse tennisbond United States Tennis Association (USTA), waarmee het bedrijf Amerikaanse concurrenten aftroefde. Dutch Sport Tech Fund volgde Scala al bijna twee jaar en zag in deze deal - het startschot voor globalisering - het moment om in te stappen.

Amerika is het eerste land buiten de grens waar Scala Sports zich op richt. Daar zijn clubs minder belangrijk en wordt er vaker op stadsniveau gespeeld. Scala Sports is er actief in zo’n tien steden. 'We hopen de komende jaren driehonderd Amerikaanse steden te kunnen bedienen. Dat betekent dat we ons team moeten uitbreiden en professionaliseren, van it- tot servicemedewerkers. Dat is ook waar we het groeigeld voor gaan gebruiken. Het platform willen we overigens niet alleen internationaal opschalen, we willen ook meer sporten toevoegen', zegt medeoprichter Leon Haverkamp. Daarbij moeten we volgens hem buiten tennis en padel denken aan andere racketsporten als pickleball (een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis) en badminton, maar ook golf.

Ook wil het bedrijf meer functionaliteit van het platform toevoegen, zoals andere competitievormen naast een poule of het ladderen, gamification en coaching. 

White label

Haverkamp en zijn collega-oprichter Bart van Monsjou kwamen op het idee voor Scala Sports toen ze in het buitenland werkten en ontdekten hoe lastig het was om spontaan een potje met anderen te tennissen. Haverkamp: 'In andere landen word je geacht om lid te worden van een club of competitie. Wij kwamen toen al snel op het idee voor een digitaal platform, dat veel meer vrijheid en gebruiksgemak biedt. Zo ontstond Scala Sports, nu ruim zes jaar geleden.'

Het bedrijf biedt een flexibel competitie-platform voor tennis en padel. 'Je speelt wanneer je dat wil, eigenlijk net zoals je online een yogales of sportklasje boekt als je daar zin in hebt', aldus Haverkamp. Scala Sports wordt gebruikt door de Amerikaanse en Nederlandse tennisbond, die een white-label-versie van de app gebruiken. Zo’n zeventigduizend spelers gebruiken het platform van Scala Sports.

Dutch Sport Tech Fund is in 2021 opgericht en werft kapitaal onder (tech-)investeerders en oud-sporters. De eerste investeringen was in de International Sports Group (ISG), eigenaar van het ip van Dotcomsport en SportAnalysisTV, beide cloudgebaseerde softwareproducten om sportprestaties, met name in het voetbal. Ook participeert het fonds in Zest.Golf (een zakelijk boekingsplatform voor golf), het voetbalplatform 433 en Ludimos, een app om cricketers slimmer te laten trainen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7555194). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.