Managed hosting door True

Google Search nog onaangetast door Bing

 

Dollars, geld, investering, money

Google Search lijdt voorlopig nog niet merkbaar onder de concurrentie van Microsoft Bing met zijn ingebouwde ai-chat. Na twee mindere kwartalen draait Google’s advertentiemachine, veruit de grootste inkomstenbron van ‘moeder’ Alphabet, weer op volle toeren. Bij Google trekken de online advertenties weer aan, nadat de markt in de periode na de pandemie wat zwakker was geworden.

De cijfers over het afgelopen kwartaal waren beter dan de beurs had verwacht. Alphabet behaalde een omzet van 74,6 miljard dollar, 7 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. In januari kondigde het techbedrijf nog de grootste ontslaggolf uit zijn geschiedenis aan. Als gevolg van deze personeelsreductie zijn de kosten omlaag gegaan wat in de cijfers zichtbaar wordt.

Ook Microsoft kwam gisteren met vrij goede resultaten. Mede omdat beter naar de kosten wordt gekeken, nam de winstgevendheid toe. De operationele winst over het afgelopen kwartaal steeg met 18 procent tot 24,3 miljard dollar. De nettowinst nam zelfs 20 procent toe tot 20,1 miljard dollar. De omzet veerde 8 procent op tot 56,2 miljard dollar.

Microsoft Dynamics is een succesnummer met een groei van 26 procent. Azure en andere cloud-diensten brachten eveneens 26 procent meer in het laatje. De cloud is Microsoft’s grootste inkomstenbron. Een jaar geleden bedroeg de groei nog 40 procent, maar dergelijke groeipercentages zijn niet lang vol te houden.

Lees ook: Microsoft gaat helemaal los op ai

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7538749). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.