Managed hosting door True

Proximus neemt Edpnet definitief over

 

Overname netwerk

Edpnet is gered. Proximus heeft van de rechter toestemming gekregen voor de volledige overname van de internetserviceprovider die vorig jaar oktober uitstel van betaling kreeg. Het telecombedrijf betaalt 20,5 miljoen euro voor Edpnet, dat internet levert in België en Nederland.

De bedrijven kennen elkaar goed. Proximus behoorde tot de grootste schuldeisers. Edpnet zit vooral in het segment van technisch onderlegde consumenten. Ook worden klanten in het midden- en kleinbedrijf bediend. Volgens Proximus sluit de huidige productportefeuille van Edpnet goed aan bij de eigen merken.

Proximus belooft de unieke cultuur, de onafhankelijke spirit en de merkidentiteit van Edpnet te bewaken. Ook de werkgelegenheid is gegarandeerd. Edpnet gaat verder als een afzonderlijke entiteit binnen de Proximus Groep. Het bedrijf bedient ongeveer 46.000 klanten voor vast internet en ongeveer 13.500 voor mobiel (exclusief m2m-klanten).

Proximus regelt de technische en operationele ondersteuning. Een woordvoerder kon vanmorgen niet zeggen of nog support vanuit Rusland zal worden gegeven. Edpnet had een historische band met Rusland, ook op gebied van netwerken.

De Proximus Groep is behalve via Edpnet in Nederland ook actief via Telindus, aanbieder van it-infrastructuur en diensten. Ook Scarlet behoort tot deze groep. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7485326). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.