Managed hosting door True

AMS-IX haalt nieuw internet-record

 

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) heeft afgelopen zondagavond een nieuw internet-record gevestigd. Rond acht uur werd een piekverkeer van meer dan elf Terabit per seconde gehaald. Dat staat omgerekend gelijk aan de gelijktijdige streaming van bijna zes miljoen TikTok-video’s per seconde.

De nieuwe verkeerspiek is mede gevolg van de groei van het platform in Amsterdam. Veel netwerken hebben de afgelopen maanden hun poort-capaciteit opgewaardeerd om meer internetverkeer uit te kunnen wisselen op de Internet Exchange. Daarnaast spelen ook de seizoenen en het tijdstip een rol. Koud herfstweer en vrije tijd op zondag zorgen ervoor dat velen veel tijd binnenshuis en op internet spenderen.

AMS-IX was al enige tijd dicht bij de verkeerspiek van elf Tbit per seconde. Dit jaar werd in januari al de 10,9 Tbit per seconde gehaald. Door de lente en het einde van diverse lockdown-maatregelen duurde het toch nog even eer het nieuwe record werd gevestigd. Internetverbruik wereldwijd groeit al jaren met zo’n twintig procent op jaarbasis. Tijdens de pandemie lag de groei jaarlijks zelfs op veertig procent.

AMS-IX is een van de grootste internet-knooppunten ter wereld. Internetbedrijven over de hele wereld zijn erop aangesloten om hun Internetverkeer uit te wisselen met andere netwerken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7423075). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.