Managed hosting door True

Cloudprinter hengelt 7 miljoen extra kapitaal binnen

 

Financiering finance geld

Cloudprinter.com, een online-marktplaats voor printopdrachten, heeft zeven miljoen opgehaald in een tweede financieringsronde, geleid door de Nederlandse investeringsmaatschappij Capital Mills. Aan deze ronde deden ook de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en een familie-investeerder mee.

Begin 2019 haalde Cloudprinter.com ook al drie miljoen euro op. Dat brengt de totale financiering van het bedrijf uit Barendrecht op tien miljoen euro. Met de opgehaalde financiering streeft de startup er naar om zijn verkoop- en productteams uit te breiden.  

Bij Cloudprinter werken zo'n tachtig mensen en de on-demand-printing-dienstverlener is actief in ruim honderd landen. Het bedrijf werkt met een netwerk van printaanbieders, online-marktplaatsen en printinkopers die zijn aangesloten op het api-gedreven platform. Op die manier wil Cloudprinter de toeleveringsketen dichter bij de eindklant brengen. Het beheert en voert printopdrachten voor klanten over de hele wereld uit en claimt de verzendafstand van drukwerk aanzienlijk te kunnen verkorten. Dat zorgt voor lagere verzendkosten en minder CO2-uitstoot. Bovendien hoeven klanten geen invoerrechten te betalen, omdat de printproducten niet meer worden geïmporteerd.

Cloudprinter heeft onder meer diverse e-commerce-bedrijven als klant die het platform gebruiken om wereldwijd markten te kunnen bereiken. Het bedrijf heeft deels Deense wortels: in 2016 werd gestart met een ontwikkelteam in Aarhus. Ook heeft de printingmakelaar een vestiging in Oekraïne.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7388730). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.