Managed hosting door True

Apple capituleert nu eindelijk voor ACM

 

Apple heeft na bijna een jaar de strijd met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) opgegeven. Het bedrijf staat nu eindelijk verschillende betaalmethoden toe in Nederlandse dating-apps. Tot nu toe konden klanten van datingapps alleen betalen met de betaalmethode die Apple oplegde. De ACM vond dat onredelijk. Volgens deze toezichthouder maakte Apple misbruik van haar machtspositie.

De ACM dwong deze wijziging af met een last onder dwangsom. Die dwangsom liep op tot vijftig miljoen euro, een bedrag dat Apple aan Nederland kwijt is. Nu Apple heeft gecapituleerd, hoeft de toezichthouder geen nieuwe last onder dwangsom op te leggen.

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter van de ACM: ‘We zijn blij dat Apple uiteindelijk de voorwaarden heeft aangepast aan de Europese en Nederlandse concurrentieregels. Dat geeft app-aanbieders meer mogelijkheden om te concurreren. Daarvan gaan ook consumenten de voordelen plukken.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7366080). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.