Managed hosting door True

Groeigeld voor netwerkbeveiliger Brama Systems

 

Euro

Brama Systems, opgezet door drie ervaren experts op het gebied van netwerken en it-beveiliging, heeft zich verzekerd van een investering van TIIN Capital's Dutch Security TechFund.

De snelgroeiende onderneming uit Utrecht heeft een technologie ontwikkeld die organisaties in staat stelt alle apparaten die toegang tot bedrijfsnetwerken zoeken, te controleren en de netwerken (bedraad en wifi) maximaal te beveiligen. Brama claimt dat zijn technologie voor zogeheten network admission control en network access protection gebruiksvriendelijk en betaalbaar is.

Volgens Michael Lucassen, managing partner Tiin Capital, maakt deze oplossing belangrijke cybersecuritytechnologie, die tot voor kort enkel binnen handbereik lag voor grote ondernemingen, nu ook bereikbaar is voor het MKB.

Hans Keukenschrijver, ceo van Brama Systems, merkt op dat cybercriminaliteit, hacks en datalekken de laatste jaren sterk is toegenomen. 'Daarnaast neemt het aantal gebruikers, aantal apparaten en de hoeveelheid (gast)toegang op het gemiddeld bedrijfsnetwerk eveneens fors toe. Dit stelt ondernemers en bestuurders voor een dilemma: het bedrijfsnetwerk goed willen beveiligen, zonder de bedrijfsvoering, toegang en klantgerichtheid in de weg te staan."

Het productportfolio is ontworpen rondom een geavanceerde public key infrastructure. Adriaan Hosmann, cto van Brama Systems: 'Hiermee zijn wij in staat om snel, eenvoudig en betrouwbaar certificaten toe te wijzen aan gebruikers en apparaten. Middels deze certificaten wordt de toegang tot it-netwerken gecontroleerd. Pogingen tot ongeautoriseerde toegang worden geblokkeerd, geheel volgens het zero-trust-principe.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7350138). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.