Managed hosting door True

Intensiteit overnamestrijd Twitter neemt toe

 

Twitter

De overnamestrijd rond Twitter laait verder op. Financiële grootmachten als Apollo, een privé-investeerder met een portefeuille van vijfhonderd miljard dollar in beheer, staan op het punt zich in het gevecht te mengen. Nadat Tesla-miljardair Elon Musk een bod op Twitter deed en alvast een belang van negen procent nam, hebben onder meer Morgan Stanley en tech-investeerder Thoma Bravo zich aan het front gemeld.

Volgens de Wall Street Journal overweegt Apollo deel te nemen aan een bod op Twitter. De investeerder bekijkt welke van de bieders het beste is te ondersteunen. Vaststaat dat Elon Musk ondanks zijn gigantische vermogen die hem tot de rijkste persoon ter wereld maakt, te weinig liquide middelen heeft om de rest van de Twitter-aandelen over te nemen. Ook Thoma Bravo, dat onlangs softwarefabrikant Anaplan verwierf, kan wel wat financiële steun gebruiken.

Twitter zelf is allerminst gecharmeerd van Elon Musk omdat de miljardair geen content-moderatie wenst die het vrije woord inperkt. Als Musk meer dan vijftien procent van de Twitter-aandelen in handen krijgt, treedt een constructie in werking waarbij andere aandeelhouders met korting aandelen kunnen bijkopen. Deze constructie werkt als een ‘gifpil’, bedoeld om het belang van Musk te verwateren en de miljardair op hogere kosten te jagen. Het zou Musk ontmoedigen zijn belang verder uit te breiden. Met Musks bod van 54,20 dollar per aandeel wordt Twitter gewaardeerd op 43 miljard dollar.

Elvis

De excentrieke miljardair gebruikt het sociale medium om verdere steun voor zijn aanval te krijgen. Afgelopen zaterdag kwam hij met de tweet ‘Love Me Tender’, een verwijzing naar een hit van Elvis Presley. Sommige volgers concludeerden daaruit dat Musk met een tenderbod de andere aandeelhouders zou willen uitkopen. 

De komende dagen wordt een definitieve afwijzing van Musk’s bod door Twitter verwacht. Het sociale medium komt de volgende week met de kwartaalcijfers. Ondanks de behoorlijke omvang van dit platform verdient Twitter maar mondjesmaat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7343429). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.