Managed hosting door True

Amazon vecht Luxemburgse boete aan

 

De Amerikaanse e-commerce-reus Amazon heeft beroep aangetekend tegen de recordboete die het bedrijf deze zomer kreeg van de Luxemburgse privacywaakhond CNPD. Dat meldt Bloomberg. De CNPD had Amazon beboet ten belope van 746 miljoen euro, de hoogste privacyboete ooit in Europa.

De boete die Amazon van de CNPD kreeg, kwam er na een klacht van de Franse burgerrechtenorganisatie La Quadrature du Net uit 2018. De Fransen dienden de boete in Luxemburg in omdat daar Amazon's Europese hoofdkwartier is gevestigd. Volgens de klacht zou Amazon de Europese GDPR-regels overtreden door de manier waarop het data van zijn klanten verzamelt en verwerkt. 

Amazon gaat de boete nu officieel aanvechten bij het Tribunal Administratif, de beroepsinstantie van de toezichthouder. Het bedrijf had eerder al laten weten dat het niet akkoord ging met de veroordeling. Volgens Amazon is er nooit sprake geweest van ‘een datalek en is op geen enkele manier klantendata blootgesteld aan derde partijen'. 

De boete van de CNPD is niet de enige kopzorg van Amazon in Europa. Ook de Europese Commissie heeft het bedrijf onder de loep gelegd en bekijkt of Amazon de onafhankelijke verkopers op zijn websites niet benadeeld ten opzichte van zijn eigen producten. Daarnaast voeren ook Duitsland en Groot-Brittannië verschillende onderzoeken naar de commerciële praktijken van de webgigant. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7260110). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.