Managed hosting door True

Nlconnect komt met postcodecheck gigabit-internet

 

Branchevereniging NLconnect lanceert Gigabit.nl, een postcodecheck waarmee consumenten kunnen zien of op hun adres een aanbod voor snel vast (gigabit-) internet beschikbaar is en welke aanbieders dit leveren. De toets is tot stand gekomen in samenwerking met een twintigtal providers en internetvergelijker Breedbandwinkel.

Vandaag is het World Telecommunication & Information Society Day. Op deze dag wordt de oprichting van de International Telegraph Union op 17 mei 1865 gevierd (tegenwoordig het VN-agentschap ITU: International Telecommunication Union). Een mooie gelegenheid om Gigabit.nl aan te kondigen, vindt NLconnect. Gigabit is de benaming (en nieuwe norm) voor snel vast internet. Volgens de branchevereniging is het belang van gigabit-connectiviteit groot voor onze samenleving. Daarnaast geldt de 'Gigabit Society' als een belangrijk streven van de Europese Unie, als pijler onder de digitale transformatie en het herstel na de coronacrisis.  

NLconnect-directeur Mathieu Andriessen: 'In de coronacrisis zijn we steeds meer online gaan doen en een goede en snelle verbinding is dus belangrijk. Door de versnelde uitrol van glasvezel en door upgrades van kabelinternet is gigabit-internet inmiddels beschikbaar voor ruim twee derde van de huishoudens. De postcodecheck op Gigabit.nl maakt dat inzichtelijk.'

Groei

De komende tijd wordt een sterke groei van het gigabit-aanbod verwacht op de fiber-to-the-home (ftth)-markt, onder meer vanwege geplande investeringen in miljoenen nieuwe glasvezelaansluitingen door partijen als KPN en T-Mobile.

Peter van Wezel, eigenaar Breedbandwinkel: 'Steeds meer providers bieden gigabit-abonnementen aan. Via Gigabit.nl houden we dit aanbod voortaan bij. De postcodecheck bevat data van 21 grote en kleinere providers van Gigabit-abonnementen.'

Gigabit-abonnementen zijn beschikbaar via glasvezel en kabel. Gigabit.nl telt alleen glasvezelaansluitingen mee die zijn opgeleverd en kabelaansluitingen die een upgrade hebben gehad. Zakelijke aansluitingen zijn buiten beschouwing gelaten.

Consumenten kunnen via de check ook zien of het betreffende gigabit-aanbod symmetrisch is, dus of zowel als download- en als uploadsnelheid een gigabit wordt aangeboden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7182607). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!