Managed hosting door True

WoodWing pleegt onder Main eerste overname: Scienta

 

WoodWing, een aanbieder van contentmanagement-oplossingen uit Zaandam, heeft Scienta overgenomen met behulp van eigenaar/investeerder Main Capital Partners. Dankzij de overname van deze specialist in kennis- en kwaliteitsmanagementsoftware uit Harderwijk verrijkt WoodWing zijn aanbod en kan het zich op nieuwe klantsegmenten richten. Woodwing richtte zich van oorsprong op de uitgeverswereld.

Voor Scienta, dat bij de transactie werd bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames, biedt de overname groeimogelijkheden, waarbij het bedrijf zich meer op de internationale markt gaat richten.

Scienta, opgericht in 2003 in Harderwijk, noemt zich ‘de digitale collega die alles weet’. Het bedrijf ontwikkelt software waarmee bedrijven hun kennis gestructureerd opslaan en toegankelijk maken voor medewerkers. Klanten gebruiken Scienta enerzijds om kwaliteitsmanagementprocessen op orde te houden, anderzijds om de sociale verbinding en betrokkenheid bij werknemers te stimuleren en de werkstromen hiervoor te faciliteren.

Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in de zorg, overheid, semi-overheid en zakelijke dienstverlening. Zo'n tweeduizend organisaties behoren tot de klantenkring van Scienta.

Met de overname van Scienta door WoodWing ontstaat een organisatie met ongeveer tweehonderd werknemers. Het management van Scienta krijgt een klein minderheidsaandeel in de nieuwe constructie.

Main Capital verwierf in februari 2020 een meerderheidsbelang in WoodWing. Naar verwachting zullen na deze Scienta-deal nieuwe overnames snel volgen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7167956). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!