Managed hosting door True

Fysieke computerwinkels Paradigit sluiten deuren

 

Per 1 maart gesloten Paradigit-winkel in de Nachtegaalstraal in Utrecht. Foto: Rik Sanders

Computerwinkelketen Paradigit heeft zijn fysieke winkels per 1 maart officieel gesloten en verkoopt alleen nog online. De omzet liep al enige tijd terug en de gedwongen winkelsluiting door de coronacrisis was het laatste zetje.

Paradigit had nog vestigingen in Eindhoven, Utrecht, Maastricht en Groningen. Het bedrijf besloot vijf jaar geleden na een doorstart om in te zetten op online-verkoop maar wel een aantal winkels open te houden om klanten lokaal te bedienen. Inmiddels, laat de computerwinkel weten, vinden ook deze klanten online hun weg en biedt Paradigit daar dezelfde service en mate van dienstverlening aan die in de fysieke winkels gold. 

De beëindiging van de winkelactiviteiten betekent geen ontslag voor het winkelpersoneel. Volgens Paradigit krijgen betrokken medewerkers een passende functie binnen het concern aangeboden.

Met het sluiten van de vier vestigingen verdwijnt opnieuw een bekende computerwinkelketen uit het straatbeeld. Eerder al namen Dixons en Mycom afscheid. Wel is Apple-specialist Amac in veel steden nog aanwezig en heeft Apple zelf nog een paar winkels.

Verder zijn er nog online-elektronica- en -computershops, zoals Alternate, Megekko en Coolblue, die als een variant op de Kijkshop een fysieke winkel aanhouden.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7145672). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.