Managed hosting door True

HousingAnywhere haalt 24 miljoen euro op

 

Het Rotterdamse online-vastgoedplatform HousingAnywhere voor jonge werknemers en internationale studenten heeft in een derde investeringsronde 24 miljoen euro opgehaald. Het kapitaal wordt gebruikt voor de overname van de Rijswijkse verhuursite Kamernet, de uitbreiding naar in totaal 32 steden (nu zo'n twintig) in Europa en een verdere investering in technologie.

Kamernet, opgericht in 1999, is een online marktplaats voor woningverhuur in Nederland. Na de afronding van de overname door HousingAnywhere blijft de marktplaats onder eigen naam actief. 

Eerder al nam HousingAnywhere vergelijkbare marktplaatsen over in Duitsland, Italië en IJsland en Nederland. Nieuwe overnames van Europese huurwebsites in de vastgoedmarkt staan op het wensenlijstje. Doel is om van HousingAnywhere een 'super-app voor huurwoningen' te maken. Onder meer door de inzet van handige tools als RentRadar, om de optimale huurprijs te bepalen, en HousingAnywhere Payments, een digitale betaaloplossing om het innen van huur te vereenvoudigen.

HousingAnywhere haalde de afgelopen twaalf maanden 24 miljoen euro op in een Series C-financieringsronde, geleid door de huidige investeerders VNV Global en Real Web. Ergeny is toegetreden als nieuwe investeerder. Henq Capital, in de begintijd kapitaalverschaffer, verkocht in deze ronde zijn belang. Heuvelrug Participaties, een andere geldschieter van het eerste uur, is nog wel investeerder. In totaal heeft de startup nu 35,5 miljoen euro binnen gehengeld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7131634). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.