Managed hosting door True

Investeerder Newion trekt Duitsland in

Eerste investering in beoordelingssoftware Filestage

 

Newion, de Amsterdamse investeerder in software-startups en -scale-ups, heeft zijn eerste Duitse investering gedaan. Filestage, een leverancier van beoordelingssoftware ('online proofing) uit Stuttgart, heeft 2,8 miljoen euro ontvangen in een series A-investeringsronde onder leiding van de geldschieter. De andere deelnemers zijn de huidige investeerder HTGF en het fonds Seed+speed van de Duitse (tv-)bekendheid Carsten Maschmeyer.

Volgens Newion wordt 'online proofing' van informatie een kernproces. Bedrijven werken in toenemende mate op afstand en produceren meer digitale content dan ooit, waarbij ze te maken hebben met regelgeving. Met de online-software van Filestage kunnen zij een werkstroom inrichten voor het snel beoordelen, goedkeuren en delen van documenten, video's, afbeeldingen en audiobestanden. Denk aan informatie op het gebied van marketing, communicatie, verkoop, r&d en juridische zaken.

Filestage, opgericht in 2015, claimt dat inmiddels 530.000 gebruikers in 195 landen 5,2 miljoen bestanden via Filestage hebben beoordeeld. Bekende klantnamen zijn Sharp, Sixt, Head, Lufthansa, Rabobank, Cambridge University Press en Braun Medical Devices.

Volgens directeur en medeoprichter Niklas Dorn wordt de kapitaalinjectie gebruikt om het product te verrijken met kunstmatige intelligentie en te investeren in het partnerkanaal. Het bedrijf positioneert zich als alternatief voor e-mail en oudere reviewtools zoals Adobe Acrobat, MS Office en Dropbox om content te delen en te bespreken.

Buitenland

Filestage is niet de eerste buitenlandse participatie van Newion. De in 2000 gestarte investeringsmaatschappij, geleid door Patrick Polak en Frank Claassen, is al actief in België en sinds vorig jaar in Zweden.  

Momenteel is het Newion III-fonds actief; dat wordt ondersteund door Innovfin Equity, met de financiële steun van de Europese Unie onder het programma Horizon 2020 Financiële Instrumenten en het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7120086). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.