Managed hosting door True

Newion haalt met Mediatool eerste Zweedse deal binnen

 

Mediatool, leverancier van marketingsoftware uit Malmö, heeft 2,5 miljoen euro ontvangen in een investeringsronde, onder leiding van Newion. Voor de Nederlandse investeerder is dit de eerste Zweedse deal na de aankondiging eind vorig jaar om uit te breiden naar Scandinavië. Mediatool biedt mediabeheersoftware voor omnichannel-marketeers.

Naast Newion hebben J12 Ventures, Almi Invest en de huidige investeerder Twig meegedaan aan de investeringsronde van Mediatool.

Het in 2014 opgerichte  Mediatool helpt met zijn software marketeers bij de planning, uitvoering en opvolging van hun activiteiten. De tool is ontworpen om de samenwerking bij en tussen adverteerders en bureaus te verbeteren en brengt traditionele en digitale media samen. Met de software kunnen klanten datagestuurde beslissingen nemen op basis van een overzicht van alle marketingactiviteiten.

Het doel van de nieuwe investering is om Mediatool verder te laten groeien op de internationale markt van marketingsoftware om daar een toonaangevende positie in te nemen.

Scandinavië

Newion kondigde eind 2019 aan dat het met zijn participaties ook buiten de Benelux wilde groeien. Het vond een Zweedse partner in de persoon van John Sjölander. Deze investeringsmanager gaat de activiteiten van de venture capitalist in Scandinavië, de Duitstalige regio en de Benelux verder ontplooien. Mediatool is de eerste transactie van de venture capitalist op de Zweedse markt. Begin maart was de deal zo goed als rond maar door de coronaperikelen konden pas kortgeleden de definitieve handtekeningen er onder worden gezet.

Newion, gevestigd in Amsterdam, richt zich op jonge Europese softwarebedrijven. Op dit moment telt Newion 21 investeringen met een totaal beheerd vermogen van 150 miljoen euro. Newion is in 2000 opgericht door Patrick Polak en wordt gemanaged door Patrick Polak en Frank Claassen.

Momenteel is het Newion III-fonds actief; dat wordt ondersteund door Innovfin Equity, met de financiële steun van de Europese Unie onder het programma Horizon 2020 Financiële Instrumenten en het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7074062). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.