Managed hosting door True

Freedom Internet kiest glasvezelnetwerk T-Mobile

 

Freedom Internet is vanaf januari 2021 als internetdienstenaanbieder actief op het glasvezelnetwerk van T-Mobile Nederland. Het bedrijf breidt daarmee zijn bereik met gigabit-diensten voor consumenten en bedrijven verder uit.

Freedom is opgericht door oud-medewerkers van Xs4all - nadat KPN dit merk wilde opheffen - en heeft net als Xs4all destijds onderwerpen als internetvrijheid, privacy, databescherming en veiligheid hoog in het vaandel staan.

Het bedrijf is gecharmeerd van de strategie van T-Mobile. Het telecombedrijf zegt open glasvezelnetwerken te bouwen waarop partijen (waaronder T-Mobile zelf) tegen transparante en gunstige tarieven en voorwaarden hun diensten kunnen aanbieden. Volgens Freedom biedt T-Mobile biedt hiermee een alternatief voor de bestaande infrastructuren, zeker voor kleinere partijen als deze internetserviceprovider.

De start hiervan was in juni 2019: T-Mobile begon toen samen met partners Primevest Capital Partners en VolkerWessels Telecom met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Den Haag en recentelijk ook in Eindhoven. Binnenkort presenteert de telco verdere uitbreidingsplannen. T-Mobile heeft de ambitie supersnel internet voor iedereen mogelijk te maken tegen een zo laag mogelijke prijs. Nu heeft minder dan de helft van alle huishoudens toegang tot supersnelle glasvezelverbindingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7054984). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.