Managed hosting door True

Xs4all-groep start nieuwe isp Freedom Internet

Privacy en vrije keuze staan centraal bij nieuwe provider

 

Freedom Internet is de naam van een nieuwe provider van internet, tv en telefonie die vandaag is aangekondigd door de actiegroep Xs4all Moet Blijven. Privacy, vrije keuze en veiligheid zijn de kernwaarden achter het bedrijf, belooft de aanbieder.

‘Wij willen het anders doen dan techreuzen die vooral zoveel mogelijk data over hun klanten willen verzamelen, zodat ze steeds meer aan ze kunnen verdienen. Dat betekent niet dat we geen winst willen maken. Maar het is een andere manier van denken: winst is een logisch gevolg van goede bedrijfsvoering vanuit principes, met respect voor klanten en medewerkers’, schrijft de nieuwe aanbieder in een persbericht.

Vanaf het eerste kwartaal van 2020 hoopt het bedrijf in oprichting zijn eerste diensten: internet, televisie en telefonie, te leveren. Over aanvullende producten en diensten moet later meer bekend worden. 'In eerste instantie leveren we verbindingen via koper (adsl) en glasvezel, daarna willen we ook graag de kabelmarkt openbreken.’

Met dat laatste doelt het op partijen als KPN en Ziggo die hun netwerken open moeten stellen voor derden die daarop diensten willen aanbieden.

Privacy

Freedom Internet staat volgens de oprichters voor vrijheid en privacy online en voor de belangen van klanten en medewerkers. ‘Niet winst is onze primaire drijfveer, maar het leveren van echt goede diensten, zowel technisch als maatschappelijk’, schrijven de oprichters, ex-Xs4all-medewerkers en sympathisanten van het gedachtegoed van een vrij en open internet.

Crowdfunding

Oprichting Freedom Internet. Met de klok mee: Ysbrand Otjes (met pet), Kirsten Verdel, Sjoera Nas (staand), Anco Scholte ter Horst, Frederique van Gulik, Maurice Wessling Premchand Sewcharan.

Aan de lancering ging een crowdfunding-campagne vooraf. Binnen 3,5 dag werd het maximale bedrag van 2,5 miljoen euro opgehaald, bijeen gebracht door meer dan drieduizend investeerders.

Freedom Internet start met enkele tientallen medewerkers vanuit een pand in Amstelveen en gaat samenwerken met verschillende partijen. Voor e-mail is dat bijvoorbeeld Soverin, een bedrijf dat gespecialiseerd is in veilige e-mail. Voor telefonie wordt dat Voys, voor het leveren van vaste telefonie over internet. Collega-provider BIT heeft Freedom Internet voorzien van serverruimte en naar verwachting wordt die samenwerking uitgebreid. De standaardrouters Fritz!Boxen worden door AVM geleverd.

Om de internetprovider break-even te laten draaien, zijn er volgens de oprichters 25.000 klanten nodig. Dit is het minimale doel. ‘We zetten echter in op zestigduizend klanten binnen drie jaar, waarmee we een nette, rendabele onderneming kunnen opbouwen. De snelheid van groei is afhankelijk van de logistieke processen (beschikbaarheid modems/monteurs/capaciteit helpdesk) en techniek.

Achtergrond

Nadat KPN begin 2019 aankondigde de merken Xs4all, Telfort en Yes te schrappen heeft de actiegroep Xs4all Moet Blijven tevergeefs geprobeerd om Xs4all als apart bedrijf voort te laten bestaan. Toen dat na contact met KPN niet lukte, is besloten een nieuwe provider op te richten.

KPN heeft altijd gezegd dat het gedachtegoed van Xs4all, ook als dat bedrijf onderdeel wordt van KPN, gewaarborgd blijft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6832101). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.