Managed hosting door True

Zweedse reseller Dustin wil naam maken in Nederland

 

De Nederlandse markt krijgt bezoek van Dustin. De Zweedse reseller van it-producten en -diensten kondigt aan dat het zijn online-activiteiten uitbreidt naar Nederland.

Het is hoog bezoek. Dustin, een aanbieder van it-oplossingen aan vooral kleine en middelgrote bedrijven, de publieke sector en particulieren, kan bogen op meer dan twintig jaar e-commerce-ervaring en biedt ongeveer 255.000 producten aan. Daarmee is het een van de grootste resellers in Scandinavië.

Volgens ceo Thomas Ekman is het niet zo gek dat Dustin ook naar ons land uitwijkt. ‘Er zijn veel overeenkomsten te vinden in de marktstructuur en klantbehoeften tussen de Nederlandse en Scandinavische markt.’ De topman verwacht dan ook dat het bedrijf dankzij de jarenlange ervaring in e-commerce en it-oplossingen snel naam zal maken op de Nederlandse markt.’

Overname

Helemaal onbekend met Nederland is Dustin nu ook weer niet. In 2018 nam het de Nederlandse it-dienstverlener Vincere over. Ekman: ‘Na de overname van Vincere bouwen we in Nederland nu aan ons full-serviceaanbod. We spreken daarbij de ambitie uit om ons marktaandeel verder te vergroten en een toonaangevende partner te worden voor kleine en middelgrote bedrijven.’

Dustin, met zijn hoofdkantoor in Stockholm, heeft meer dan 1.500 medewerkers in dienst en boekte over het boekjaar 2018/19 een omzet van ongeveer 1,2 miljard euro. Meer dan negentig procent van de inkomsten is afkomstig uit de zakelijke markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6830478). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.