Managed hosting door True

Tim Berners-Lee pleit voor meer ethiek in it

 

Tim Berners-Lee (foto: Rik Sanders)

Tim Berners-Lee vindt dat er meer aandacht moet gaan naar de ethiek in it. ‘Het gaat niet alleen om winst, maar ook om onze planeet, de mens, de werknemer en ons klimaat.’ Dat vertelt hij tijdens de keynote van het Gartner Symposium in Barcelona.

De Brit vindt het zorgwekkend als it-spelers gaan bepalen wat wij te lezen en te zien krijgen. Hij prees Wikipedia omdat het de waarheid zo sterk nastreeft. ‘Daarom ben ik positief en denk ik dat de waarheid zal overheersen.’ Tim Berners-Lee, samen de Belg Robert Cailliau, de grondlegger van het internet riep dan ook alle aanwezige cio’s op om mee te bouwen aan innovatieve ethische it-oplossingen. ‘Jullie zijn mijn opvolger’, zei hij tot de bomvolle zaal.

Wat privacy betreft, vindt hij dat technologie alleen dit vraagstuk niet zal oplossen. ‘Mens en machine moeten samenwerken. Samen moeten er oplossingen uitgedokterd worden. Er moeten ook ‘policies, terms and conditions’ uitgewerkt worden. Tim Berners-Lee, inmiddels 64 jaar, maakte echter een wat verwarrende indruk en was bij wijlen onverstaanbaar, maar zoals een toehoorder het raak vertelde: Je moet hem eens gezien hebben, het is een monument, net zoals Steve Wozniak.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6830143). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.