Managed hosting door True

KPN wuift bezwaren ondernemingsraad Xs4all weg

 

De directies van KPN en dochteronderneming Xs4all nemen in een reactie afstand van de brief van de bezwarenbrief die de ondernemingsraad (or) van de internetaanbieder begin vorige maand verstuurde. Het management vindt de bezwaren ongegrond en de brief niet in het belang van KPN, Xs4all, medewerkers en klanten.

De or van Xs4all vreest vooral dat de integratie met KPN desastreuze gevolgen heeft voor de organisatie. Xs4all-klanten willen niet overstappen naar KPN en kiezen voor een andere provider, met als resultaat een enorm klantverlies bij KPN. De or schreef over zijn bezwaren begin augustus een brief; vorige week gaf het nog een negatieve reactie op de adviesaanvraag van de bestuurder van Xs4all. Zij overweegt een enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer aan te spannen.

Geen wanbeleid

Eerder al gaven het management van KPN en Xs4all aan de houding van de or te betreuren, in het bijzonder het dreigen met een enquête. Nu ligt er een officiële reactie op de bezwarenbrief van de or. Het management noemt alle bezwaren ongegrond.

Want, zo luidt de argumentatie: 'In de afgelopen 21 jaar heeft Xs4all als onderdeel van KPN een onderscheidende positie in de telecommarkt en binnen de KPN-groep in kunnen nemen. Xs4all kreeg ruimte voor eigen innovaties en initiatieven en tegelijkertijd kon het bedrijf gebruik maken van de schaalvoordelen van KPN, onder andere centrale inkoop, financiële administratie, onderzoek en het tv-product. KPN heeft daarbij steeds gehandeld conform de afspraken die met Xs4all zijn gemaakt. KPN is het dan ook niet eens met de mening van de or dat Xs4all is verwaarloosd of gemarginaliseerd. Het beleid is er altijd op gericht geweest bij te dragen aan het succes van zowel Xs4all als KPN.

Ook is het medezeggenschaps- en besluitvormingstraject ten aanzien van de voorgenomen integratie van Xs4all in KPN uitvoerig en zeer zorgvuldig. Van gegronde redenen om aan een juist beleid te twijfelen is geen sprake, laat staan van wanbeleid, aldus het management. Hoewel er dus geen millimeter wordt bewogen, stellen de beide besturen dat zij 'zich volledig blijven inzetten om dit samen met de OR op te lossen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6796135). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.