Managed hosting door True

AT&T biedt 5G-netwerk in 12 steden VS

 

Amerikaanse vlag

AT&T heeft in twaalf Amerikaanse steden een 5G-netwerk uitgerold. Een selecte groep klanten kan hier in de komende periode (gratis) gebruik van maken. De Amerikaanse telecomreus zegt het eerste bedrijf in de Verenigde Staten te zijn die zo’n netwerk aanbiedt.

AT&T kiest om dit netwerk eerst in steden met een dichte bevolking te implementeren. Het is nu operationeel in twaalf Amerikaanse steden, te weten: Atlanta, Charlotte, Dallas, Houston, Indianapolis, Jacksonville, Louisville, Oklahoma City, New Orleans, Raleigh, San Antonio en Waco. In het eerste half jaar van 2019 wil AT&T nog zeven steden voorzien van het 5G-netwerk. Dit zijn Las Vegas, Los Angeles, Nashville, Orlando, San Diego, San Francisco en San Jose.

In de lente van 2019 kunnen geïnteresseerden de zogeheten Netgear Nighthawk 5G Mobile Hotspot voor bijna vijfhonderd (499) dollar kopen. Hiermee krijgen zij toegang tot het 5G-netwerk, wat naar eigen zeggen meer snelheid moet bieden dan het 4G-netwerk. Een abonnement voor 15 gigabyte aan data kost zeventig dollar per maand. Een selecte groep consumenten en bedrijven kan negentig dagen gratis gebruik maken van deze nieuwe 5G-dienst.

AT&T zegt met een klein project van start te gaan, maar in de loop der tijd verbeteringen door te voeren in de dekking, snelheden en beschikbare apparaten. ‘Dit netwerk is voor klanten de eerste kennismaking met het mobiele 5G-tijdperk’, vertelt Andre Fuetsch, cto van AT&T Labs. ‘Aangezien we de eerste zijn, verwachten we heel snel te evolueren. We zijn in een beginstadium van de 5G-reis en we zijn klaar om snel te leren en de komende maanden continu te verbeteren.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6537669). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.