Managed hosting door True

Air France rust gehele vloot uit met snelle wifi

Orange Business Services verantwoordelijk voor Airbus-toestellen

 

Air France Airbus A320

Air France wil eind 2020 zijn gehele vloot hebben uitgerust met wifi. Voor de snelle-wifi-connectie in Airbus-toestellen heeft de Franse luchtvaartmaatschappij alvast een contract gesloten met Orange Business Services. Air France zet deze vliegtuigen in op korte en middellange vluchten in Europa, Rusland, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De samenwerking met Orange Business Services beperkt zich alleen tot Air France; KLM maakt hier (nog) geen onderdeel vanuit. Wel heeft de combinatie Air France-KLM al een aantal Boeings voorzien van snelle wifi.

Luchtvaartmaatschappij Air France is een meerjarig contract aangegaan voor zogeheten in-flight connectiviteits- en internetdiensten met Orange Business Services en zijn Amerikaanse partner Global Eagle. In eerste instantie worden 113 vliegtuigen van het type Airbus A320 met 'Air France Connect'. De samenwerking zorgt voor snel internet, online diensten voor passagiers, geïntegreerde betaaldiensten en data analytics, verwacht de luchtvaartmaatschappij.

De netwerkdiensten zijn gebaseerd op de nieuwste generatie van it-hardware voor vliegtuigen van Global Eagle. Denk aan de Jupiter HT-modem die 500 Mbps aan dataverkeer mogelijk maakt per vliegtuig en de nieuwe, efficiëntere KU-band-antenne. Orange Business Services levert de connectiviteit via zijn netwerk op de grond en via satellieten. Ook draagt de Franse ict-dienstverlener - onderdeel van het Franse telecomconcern Orange - bij met projectmanagement, cybersecurity en lokale ondersteuning.

Door de samenwerking zegt Air France de eerste luchtvaartmaatschappij in Europa te zijn  die gebruik maakt van het KU-High-Throughput-satellietnetwerk. Passagiers aan boord van de vliegtuigen zullen dit merken door een snellere internetverbinding dan zij tijdens vluchten tot dusver gewend zijn. 

Boeing

Air France-KLM startte in het najaar van 2016 met een groot wifi-project dat in eerste instantie was gericht op de Boeing-vloot uit met snelle wifi. Daarbij zijn met onder andere ondersteuning van breedbandleverancier Gogo en Panasonic Avionics inmiddels diverse langeafstandsvluchten voorzien van snelle wifi. Reizigers kunnen de Air France Connect-service gebruiken voor hun smartphone, tablet en/of, computer. Een aantal communicatiediensten, - Whatsapp, Facebook Messenger, iMessage en Wechat, zijn gratis te gebruiken; voor toegang tot internet moet wel worden betaald, met uitzondering van het raadplegen van de airfrance.com website en Air France-app.

Wi-Fi Air France

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6469861). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.