Managed hosting door True

Britse investeerder Arcus stapt in bij E-Fiber

 

Arcus Infrastructure Partners, een Britse fondsbeheerder met ervaring op het gebied van investeringen in de Europese telecominfrastructuur, heeft een meerderheidsbelang verworven in E-Fiber. Dit bedrijf uit Huis ter Heide voorziet Nederlandse gemeenten van breedbandinternet. Met de nieuwe eigenaar aan boord wil E-Fiber nieuwe kortetermijnprojecten financieren, waaronder een aantal lopende initiatieven binnen verschillende gemeenten.

Met de transactie zijn zowel de verwerving van aandelen alsmede de terugbetaling van de leningen gemoeid. Hoeveel Arcus betaalt voor het meerderheidsbelang in E-Fiber is niet bekendgemaakt.

E-Fiber is gespecialiseerd in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van glasvezelnetwerken in Nederland. Het bedrijf claimt op dit moment eigenaar te zijn van ‘Fibre to the Home’-glasvezelnetwerken waarop ruim honderdduizend huishoudens zijn aangesloten.

Arcus Infrastructure Partners heeft op telecomgebied investeringen lopen in onder andere de Shere Group, eigenaar van telecommunicatiemasten in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, het Franse telecominfrastructuurbedrijf TDF en de Zwitserse glasvezelnetwerkaanbieder Swiss4net.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6357498). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.