Managed hosting door True

Levelfour Networks koopt glasvezelnetwerken Stepco

 

Levelfour Networks uit Arnhem heeft de glasvezelnetwerken van it-dienstverlener Stepco uit Ittervoort overgenomen. Stepco realiseerde op verzoek van klanten ook glasvezelnetwerken, maar beschouwde aanleg en beheer ervan geen kernactiviteiten. Het bedrijf zocht een strategische partner en kwam uit bij de Arnhemse glasvezelondernemer.

Voor Levelfour Networks betekent deze overname een forse uitbreiding van het aantal glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen. Het gaat om zestien netwerken op bedrijventerreinen in Houten, Ede, Dieren, Arnhem, Amersfoort, Amsterdam en Rotterdam. Levelfour Networks zal de netwerken op de locaties verder uitbouwen en ervoor zorgen dat al deze netwerken voorzien worden van supersnelle breedbandverbindingen.

Volgens de glasvezelondernemer kunnen dankzij de overname alle ondernemers op de zestien bedrijfsterreinen nu de overstap maken naar glasvezel. Stepco zal zijn managed services-diensten aanbieden op alle netwerken die in beheer zijn van Levelfour Networks.

Bedrijven

Levelfour Networks is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen ondernemers uit de telecommunicatie, breedband-infrastructuur en financiële dienstverlening. Het initiatief uit Arnhem initieert, realiseert en exploiteert glasvezelnetwerken op Nederlandse bedrijventerreinen. Het bedrijf nam een jaar geleden glasvezeldochter Parkned over van Parkmanagement Waalwijk.

Stepco - opgericht in 1992 - biedt cloud-, beheer- en beveiligingsdiensten. De it-dienstverlener maakt samen met Help-IT en het Duitse Twinsec deel uit van de Stepco Group. Stepco is gevestigd in Ittervoort en Houten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6344069). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.