Managed hosting door True

ISP A2B gaat in zee met IXP-aanbieder Asteroid

 

De Nederlandse internet service provider A2B gaat een partnerschap aan met Asteroid International. Dit bedrijf opereert het Asteroid Internet exchange point (IXP) op het Amsterdamse Science Park. Concreet houdt de samenwerking in dat A2B internetverbindingen biedt van de datacenters EvoSwitch AMS1 (Haarlem) en Digital Realty (Amsterdam) naar de Asteroid IXP in het Nikhef Science Park (Amsterdam).

‘A2B was voor ons een vanzelfsprekende partner om mee te werken’, zegt Asteroid ceo Remco van Mook. ‘A2B is een bekende naam in de industrie. Ze weten wat interconnectiviteit inhoud en helpen zowel grote als kleine bedrijven met hun netwerkuitdagingen.’

Ook Erik Bais, ceo van A2B is enthousiast. ‘Asteroid heeft ons gevraagd om de verbinding te verzorgen tussen EvoSwitch AMS1 en Digital Realty naar hun eigen IXP in het Nikhef Science Park. Dit, omdat sommige bedrijven over wilden stappen van één van deze datacenters naar de Asteroid-IXP.' 

A2B Internet uit Purmerend levert connectiviteitsoplossingen aan zakelijke instellingen, internet serviceproviders, cloud providers en hostingbedrijven. Het bedrijf is in 2010 opgericht door Erik Bais en is onderdeel van het European Peering Forum, RIPE and NLNOG.

Asteroid is een wereldwijde interconnectieplatform-innovator. Het exploiteert wereldwijd neutrale internetuitwisselingspunten (IXP’ s) en werkt samen met partijen op lokale markten om efficiënte, lokale interconnectie te leveren. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6284134). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.