Managed hosting door True

Vodafone klaar voor 5G met VMware

 

5G

Vodafone Group heeft een softwarelicentieovereenkomst met VMware getekend voor het gebruik van een combinatie van verschillende cloud- en virtualisatieoplossingen. Met de overeenkomst wordt VMware een van de partners die de uitrol van Vodafone’s Network Functions Virtualization (NFV) zal ondersteunen.

Telecombedrijven kiezen met de komst van 5G steeds vaker voor software-defined gevirtualiseerde platformen voor het sneller kunnen leveren van netwerkfuncties. Vodafone gaat gebruikmaken van vCloud NFV van VMware. Hiermee kan de provider virtuele netwerkfuncties ondersteunen van meerdere leveranciers op een gemeenschappelijke software-defined platform.

Fran Heeran, hoofd netwerk en virtualisatie bij de Vodafone Group laat weten dat gevirtualiseerde cloud-native netwerkfuncties een belangrijk onderdeel zijn voor hun digitale transformatie en het sneller en goedkoper leveren van netwerk en dienstenaanbod. ‘vCloud NFV-platform is een flexibel gevirtualiseerd infrastructuurplatform. Gecombineerd met carrier-grade ondersteuning, biedt het Vodafone een open platform voor de ontwikkeling van nieuwe diensten met een architectuur die toekomstige 5G-implementaties ondersteunt.’

Vodafone is niet de eerste telco-partner die NFV van VMware inzet. De virtualisatiegigant heeft ruim twintig partners in de Benelux, maar de samenwerking met Vodafone laat zien dat het platform volwassen genoeg is voor een partnerschap met grote providers, aldus Leon de Werker, senior regio manager VMware Benelux.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6198862). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.