Managed hosting door True

Computerketen Dixons gaat online verder

 

Dixons Amersfoort (BAS Group/Wikimedia)

Computer- en electronicaketen Dixons gaat verder als internetwinkel. Een aantal van de dertig fysieke Dixons-winkels blijft nog wel open, maar dan onder de vlag van Phone House, iCentre of MyCom. De medewerkers van de vestigingen die worden gesloten, kunnen voor het grootste deel bij een van de overige formules van eigenaar Relevant Holdings aan de slag. Dit meldt het holdingbedrijf in een persbericht.

Enkele maanden na de overname van Dixons heeft eigenaar Relevant Holdings nu besloten dat de keten wordt omgevormd tot een volledige 'internet retailer'. Volgens Relevant biedt een toekomst als online winkel de beste perspectieven. De komende weken is er bij Dixons een grootscheepse opruiming van overtollige voorraden van voormalig Dixons-eigenaar BAS Group.

In oktober vorig jaar nam Relevant Holdings de Apple-wederverkoper iCentre, de computerwinkels Dixons en MyCom over van de deels failliet verklaarde BAS Group. Ook nam het de verzekeraar Harmony over. Relevant Holdings was al onder meer eigenaar van telecom-winkelketens Optie1, Phone House en Typhone.nl. Computerketen MyCom werd daarna begin 2016 weer overgenomen door voormalig commercieel manager Marco Heestermans en voormalig franchise-ondernemer Peter Groenewoud.

Integraties

De integratie van het eveneens enkele maanden geleden overgenomen iCentre verloopt volgens plan. Met alle belangrijke leveranciers, waaronder Apple, zijn nieuwe afspraken gemaakt en de organisatie is gekoppeld aan het zogeheten retail shared service center van Relevant. ICentre presteert sinds enkele weken commercieel boven verwachting en start binnenkort ook met de verkoop van telecomabonnementen, aldus de nieuwe eigenaar.

Ook de integratie van de andere van BAS Group overgenomen onderdelen ligt op koers. Het logistiek centrum in Almere gaat naast de activiteiten voor iCentre en Dixons ook de bevoorrading verzorgen voor Phone House, Optie1, Typhone.nl en MyCom. Met het oog hierop wordt gewerkt aan uitbreiding van de capaciteit van het logistiek centrum. De integratie van het volledig gecertificeerde Apple Repair Center in de repair & service-organisatie van Relevant Holdings is in volle gang.

Het bedrijf zegt de komende maanden flink te investeren in zijn winkelmerken. De investeringen richten zich op de vernieuwing van de fysieke winkelomgeving, ontwikkeling van de adviesvaardigheden van medewerkers en realisatie van een geïntegreerde omni-channel it-omgeving. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5712033). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.