Managed hosting door True

PTC koopt Kepware om industriële IoT

 

Het Amerikaanse softwarebedrijf PTC neemt voor ruim honderd miljoen dollar het eveneens Amerikaanse Kepware over. Kepware maakt software waarmee de communicatie tussen apparatuur in industriële omgevingen kan worden gemonitord. Het bekendste product KEPServerEx zorgt dat gegevens van apparatuur van verschillende leveranciers en met verschillende programmeertalen centraal geanalyseerd kunnen worden. PTC wil die software inzetten voor zijn groeistrategie op het gebied van IoT-toepassingen (internet of things) in industriële omgevingen.

Als bepaalde strategische doelen en financiële resultaten gehaald worden, wordt de overnamesom met maximaal achttien miljoen dollar verhoogd. De overname van het in 1995 opgerichte Kepware is PTC vooral te doen om KEPServerEx. Met die software wordt data van machines en industriële installaties van verschillende leveranciers verzameld en centraal geanalyseerd. Het gaat om een vorm van middleware die een communicatie-gateway vormt tussen de verschillende installaties en producenten of ketenpartners. Op dit moment draait industriële automatisering vaak nog op op zichzelf staande apparatuur (stand-alone) die nauwelijks met elkaar communiceert. Door meer data te delen worden processen verbeterd.

De software van Kepware wordt als clouddienst of on premise geleverd aan bedrijven in de maakindustrie, olie- en gas-sector, voedingsindustrie, farmaceutische industrie en water- en energiebedrijven. Het softwarebedrijf zegt jaarlijks ruim tienduizend licenties te verkopen aan bedrijven in de Fortune 500.

PTC maakt software die wordt gebruikt bij productontwerp, bediening van apparatuur en het onderhoud van installaties. De overname past in PTC's strategie waarbij vol wordt ingezet op IoT-toepassingen in industriële omgevingen. In september 2015 maakte het bedrijf nog een strategische samenwerking bekend met General Electric (GE) om samen op te treden als partij voor IoT-toepassingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5676337). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.