Managed hosting door True

Dassault koopt Modelon voor IoT-strategie

 

Softwareconcern Dassault Systèmes heeft Modelon overgenomen. Modelon is gedreven in 3D-content en tools voor het modelleren, simuleren en testen van complexe systemen in de transport- en mobiliteitsmarkt. Met de overname wil Dassault het aanbod van content, applicaties en services versterken, maar vooral ook inspelen op internet of things (IoT)-ontwikkelingen.

Volgens Dassault gaat het internet of things (IoT) de levensstijl van mensen sterk beïnvloeden. Als voorbeeld noemt het autonoom rijdende auto’s waarbij geïntegreerde systemen probleemloos moeten samenwerken. De organisatie voorspelt dat in 2030 elektronica waarschijnlijk zo'n 50 procent van de ontwikkelkosten van nieuwe auto's bepaald. In 2021 rijden er naar verwachting twaalf miljoen elektrische auto's in de wereld. Om deze te kunnen bedenken, definiëren en vormgeven, wordt modelgebaseerde systems engineering belangrijk. Die methode creëert virtuele producten en gebruikerservaringen die feilloos hun toekomstige echte exemplaren representeren. Met die gedachte is de overname van Modelon gerealiseerd.

De technologie van Dassault Systèmes Dymola, gecombineerd met de content en services van Modelon, hebben volgens het Franse bedrijf grote efficiencyverbeteringen opgeleverd bij de ontwikkeling van nieuwe generatie elektrische en hybride auto's. Zoals de BMW i3 en i8.

Modelica modelleertaal

Modelon heeft eigen modulaire, multi-fysische content ontwikkeld, gebaseerd op de Modelica, de open standaard modelleertaal. Die content brengt de industrie voorbij 'digital mock up' naar 'functional mock up' en transformeert daarmee het ontwikkelen en testen van slimme voertuigen.

Dassault Systèmes ondersteunt al jarenlang het gebruik van de Modelica-modelleertaal voor systems engineering, in de kern van de Catia-software. Modelon versterkt hun visie richting intelligent productontwerp. Eerdere acquisities van Dassault in deze richting waren de Greensoft embedded systems development-oplossingen in 2010 en Dynasim's Modelica gebaseerde modelleer- en simulatieoplossingen in 2006.

Andere sectoren

Het team van Modelon wordt ondergebracht bij Dassault. 'De samenwerking moet het succes van Modelon repliceren in andere sectoren, zoals de vliegtuigindustrie, energie-, proces en utiliteitsmarkt en de bouwindustrie', aldus Bernard Charlès, president en ceo van Dassault Systèmes.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5265547). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.