Managed hosting door True

WeTransfer haalt 22 miljoen euro op

 

Dollars

Het Nederlandse WeTransfer krijgt 25 miljoen dollar (ongeveer 22 miljoen euro) van investeringsmaatschappij Highland Capital Europe om uit te kunnen breiden naar de Verenigde Staten. WeTransfer biedt bedrijven en consumenten de mogelijkheid om grote databestanden uit te wisselen door middel van tijdelijke cloudoplsag. Ongeveer zeventig miljoen mensen gebruiken maandelijks de webdienst.

WeTransfer verdient aan betaalde abonnementen en webvertising in de gratis versie van de tool. De waarde van het Amsterdamse internetbedrijf ligt tussen de honderd en tweehonderd miljoen euro. Met de miljoeneninvestering van Highland Capital Europe gaat WeTransfer proberen meer internationale adverteerders aan te trekken. Met de investering verschaft Highland zich een minderheidsbelang in WeTransfer.

Met de kapitaalinjectie gaat WeTransfer verder proberen een eigen cultuur te creëren rond de webdienst. Onderdeel daarvan is het opzetten van een eigen tv-kanaal.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5231017). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.