Managed hosting door True

DigiD-koppeling websites verzekeraars hapert

 

De websites van verschillende zorgverzekeraars zijn overbelast. Mensen kunnen niet inloggen bij hun verzekeraar en door storingen werkt de koppeling met DigiD niet. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), dat DigiD beheert, stelt dat verschillende verzekeraars melding maken van storingen op hun site door piekbelasting.

Op sociale media en bij websites met storingsmeldingen zoals Allestoringen.nl komen vandaag allerlei meldingen binnen over problemen met DigiD. Maar volgens de woordvoerder van BZK worden die veroorzaakt door problemen aan de kant van de websites van de zorgverzekeraars, waardoor bepaalde dienstverlening uitvalt.

Volgens haar ligt het euvel niet bij DigiD en gaat het mis als bezoekers via de site van de verzekeraar willen inloggen op DigiD. Als ze DigiD rechtstreeks benaderen zou de dienst wel werken.

Mensen kunnen tot en met 31 december 2014 overstappen van zorgverzekering. Velen wachten tot het laatste moment.

Belastingdienst

Piekbelasting is vaker een probleem bij digitale dienstverlening. In april 2014 haperde de systemen van de Belastingdienst. Dat werd veroorzaakt doordat op hetzelfde moment meer dan twintigduizend mensen hun aangiften digitaal wilden indienen. 'Het aantal mensen dat tegelijkertijd een aangifte deed, was hoger dan de capaciteit van onze website', stelde een woordvoerder van de fiscus toen.​

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5213282). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.