Managed hosting door True

Moeder Vistaprint heet voortaan Cimpress

 

Moederbedrijf Vistaprint, een online aanbieder van web-to-print-producten en -diensten aan kleine ondernemingen en particulieren uit Venlo, heeft zijn naam veranderd in Cimpress. Wel blijft de naam Vistaprint gehandhaafd als een van de onderdelen van het bedrijf. Cimpress stelt dat het de komende vijf jaar honderden miljoenen dollars gaat investeren in de ontwikkeling van een geïntegreerd platform voor al zijn merken. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren diverse online bedrijven overgenomen, waaronder het Amsterdamse Albumprinter en People & Print Group (Drukwerkdeal.nl) uit Deventer.

Met de naamswijziging wil het bedrijf een duidelijk verschil maken tussen het moederbedrijf en de afzonderlijke werkmaatschappijen, zoals Vistaprint, Drukwerkdeal, Albelli en Pixartprinting. 

Cimpress en zijn dochterondernemingen zijn actief op het gebied van online kleding-, printing- en fotoproductenmarkten. De bedrijven zijn gespecialiseerd in het maken van gepersonaliseerde producten in kleine hoeveelheden tegen een betaalbare prijs. Doelstelling voor de komende jaren is het opbouwen van een 'mass customization'-platform waarbij het onderscheid tussen massaproductie en op maat gemaakte producten niet meer hoeft te worden gemaakt.

Investeringen

'De afgelopen tien jaar hebben we meer dan 1,3 miljard dollar geïnvesteerd in technologie en ontwikkeling en kapitaalinvesteringen', zegt Ernst Teunissen, chief financial officer van Cimpress. “In de komende vijf jaar verwachten we flink te investeren in technologie en ontwikkeling ter ondersteuning van onze platform-strategie. Het niveau van investeringen is in lijn met onze eerder afgegeven financiële verwachtingen voor het fiscale jaar 2015 en met onze bedoeling op lange termijn om onze marges en vrije geldstromen per aandeel te vergroten.'

Bij Cimpress werken nu ruim vijfhonderd software- en productie-engineers en meer dan 5.300 medewerkers in 16 landen. De omzet bedroeg in 2013 1,27 miljard dollar. Hoewel het bedrijf door een Amerikaan is opgericht en aan de Amerikaanse aandelenbeurs Nasdaq staat genoteerd, staat het hoofdkantoor in Venlo.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5197954). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.