Managed hosting door True

Google-project Loon is geen proefballon

 

De ballonnen voor internetverbindingen die Google ontwikkelt onder de naam Project Loon zullen binnen een jaar actief zijn. Dan moet boven het zuidelijk halfrond een ring ballonnen vliegen die mobiel internet mogelijk maakt. Dat vertelde Astro Teller, hoofd van onderzoekstak Google X aan MIT Technology Review, een online magazine van de Amerikaanse tech-universiteit MIT.

Na tests op kleine schaal wil de internetgigant aantonen dat het mogelijk is om op grote schaal moeilijk bereikbare regio's van internet te voorzien door ballonnen te gebruiken als zendmast. Teller zei dat de ballonnen ongeveer honderd dagen op een hoogte van ruim achttien kilometer kunnen blijven zweven/vliegen door energie uit zonnepanelen. 

Hij meldt, anders dan eerdere berichten over de inzet van Wi-Fi, dat er gebruik wordt gemaakt van lte en 4G-netwerken. In Nieuw-Zeeland en Brazilië waar de ballonnen op kleine schaal worden getest wordt samengewerkt met mobiele providers. Google beschikt zelf niet over 4G-frequenties en moet vooralsnog samenwerken met providers die die bandbreedte wel hebben ingekocht.

Teller benadrukt in het interview dat Project Loon geen liefdadigheid is. 'We hebben nog geen dubbeltje omzet gedraaid, maar als we een manier kunnen vinden om het internet aan vijf miljard mensen te leveren, dan kan deze ontwikkeling in de toekomst zeer waardevol zijn.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5177189). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.