Managed hosting door True

Ams-IX passeert grens van 3 Tbps

 

Snel internet

De Amsterdam Internet Exchange (Ams-IX) heeft de grens van 3 Terabits per seconde (Tbps) aan internetverkeer doorbroken. Met bijna zevenhonderd aangesloten nationale en internationale partijen is Ams-IX momenteel de grootste internet exchange ter wereld. Op zondagavond 14 september werd voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis de piek van 3 Tbps (3000 Gbps) gehaald. Ter vergelijking: in september 2013 was deze snelheid nog 2,4 Tbps.

Voor deze groei zijn verschillende redenen aan te wijzen. De toename in videoverkeer, cloudtoepassingen, online gaming en internettoegang via mobiele apparaten is al een paar jaar gaande en deze vormen van online verkeer stijgen steeds explosiever.

‘Wij zijn trots dat we deze mijlpaal hebben bereikt’, zegt Job Witteman, ceo van Ams-IX. ‘Het afgelopen jaar hebben zich opnieuw grote, internationale partijen bij ons aangesloten voor wie het internet van vitaal belang is. Het dataverkeer dat via ons wordt uitgewisseld, blijft alsmaar groeien. In september 2010, bij het bereiken van de 1 Tbps-grens, had ik niet gedacht dat we nu al deze 3 Tbps-grens zouden doorbreken. Het laat zien dat de continue uitbreiding van ons netwerk, zowel qua aangesloten partijen, als locaties en technische ondersteuning zijn vruchten afwerpt.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5171615). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.