Managed hosting door True

Nederland scoort hoogste piek bij WK voetbal

 

Nederland - Argentinië

Tijdens het WK voetbal in Brazilië zijn de live videostreams van de wedstrijden verzorgd door netwerkdienstverlener Akamai. Daarbij werd de halve finale tussen Nederland en Argentinië op woensdag 9 juli 2014 het meest online door kijkers over de hele wereld gevolgd, met als gevolg de hoogste piek in het videoverkeersvolume tijdens het hele WK: 6,9 Terabits per seconde (Tbps). Ter illustratie: dit staat gelijk aan het volume van meer dan één miljoen televisiekijkers tegelijkertijd.

Het WK voetbal in Brazilië is tot nu toe het grootste live sportevenement waarvoor Akamai de videostreaming verzorgde. Eerder deed het bedrijf dat ook al tijdens de Olympische Spelen in Londen en Sotchi. Tijdens het WK werkte Akamai samen met ruim vijftig omroeporganisaties om de videobeelden van alle 64 wedstrijden te streamen naar apparaten en kijkers over de hele wereld.

Akamai heeft tijdens het hele WK de pieken in het totale videostreamingverkeer gemeten. De absolute topper was de halve finale tussen Nederland en Argentinië, waarbij een record van 6,9 Tbps werd bereikt. Dit is het hoogste videostreamingvolume dat Akamai tot nu toe bij een live sportevenement heeft gemeten.

De finale tussen Duitsland en Argentinië op 13 juli bereikte 6,6 Tbps, terwijl tijdens de halve finale Duitsland - Brazilië op 8 juli 5,8 Tbps werd behaald. Deze laatste wedstrijd heeft ook bijgedragen aan de hoogste piek in het totale dataverkeer die tot nu toe is waargenomen op het Akamai Intelligent Platform: 23 Tbps. Akamai heeft een compleet overzicht gemaakt van de gemeten piekvolumes van alle WK-wedstrijden.

Piekvolumes Nederlands elftal

•             Nederland - Spanje (vrijdag 13 juni): 3,4 Tbps

•             Nederland - Australië (woensdag 18 juni): 3,2 Tbps

•             Nederland - Chili & Australië - Spanje (maandag 23 juni): 3,56 Tbps

•             Nederland - Mexico (zondag 29 juni): 4,27 Tbps

•             Nederland - Costa Rica (zaterdag 5 juli): 3,64 Tbps

•             Nederland - Argentinië (woensdag 9 juli): 6,87 Tbps

•             Nederland - Brazilië (zaterdag 12 juli): 2,97 Tbps

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5145612). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.