Managed hosting door True

Google koopt satellietbouwer Skybox

 

Google neemt satellietbouwer Skybox over voor vijfhonderd miljoen dollar. De overname wordt gezien als opmaat van de zoekgigant naar het lanceren van zijn eigen satellieten om zo luchtfoto’s te nemen van de aarde en internettoegang te bieden in afgelegen gebieden.

De acquisitie geeft Google de mogelijkheid om de kwaliteit en actualiteit van satellietbeelden in digitale kaarten te verbeteren. De satelliet van Skybox die al in een baan om de aarde draait, gaat door Google worden gebruikt om het materiaal uit meer dan duizend andere bronnen dat het al in licentie heeft, zoals van satellietbedrijven DigitalGlobe en Astrium, te completeren.

Project Loon

Google hoopt op termijn meer satellieten te bouwen die kunnen worden gebruikt als internettoegangspunten overal ter wereld. Dat zou een mooie aanvulling zijn op ‘Project Loon’, een initiatief dat het bedrijf vorig jaar nam waarbij het kwal-achtige ballonnen met antennes de lucht in stuurde om zo internet naar alle uithoeken van de wereld te brengen.

Goedkeuring

Skybox is een vijfjarige start-up uit het Californische Mountain View. Het bedrijf met zo’n honderd medewerkers wordt geleid door ruimtevaartveteraan Tom Ingersoll en wist eerder rond de 91 miljoen dollar aan durfkapitaal op te halen. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de toezichthouders FCC en de National Oceanic and Atmosperic Administration.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5109898). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.