Managed hosting door True

NLnet benoemt Marc Gauw tot nieuwe directeur

 

Stichting NLnet uit Amsterdam heeft Marc Gauw benoemd tot nieuwe algemeen directeur. De 53-jarige Gauw treedt op 1 februari in dienst. NLnet is een ideëel fonds dat wereldwijd hoogwaardige technologieprojecten financiert om het internet veiliger en betrouwbaarder te maken. Gauw komt van de Internet-exchange NL-ix, waar hij de laatste zes jaar commercieel directeur was. Daarvoor was hij al vier jaar lang voorzitter van het bestuur van de Amsterdam Internet Exchange.

Gauw kijkt uit naar zijn nieuwe functie. 'Er zijn zeker in het afgelopen jaar een aantal zaken aan het licht gekomen die een veranderd perspectief geven op de feitelijke gezondheid van het huidige internet. Veiligheid en privacy van gebruikers blijken veel minder goed geborgd dan vaak gedacht werd. NLnet werkt al meer dan twintig jaar, buiten het zicht van het grote publiek, aan het open en veilig houden van het internet zoals we het allemaal ooit voor ogen hadden. Dat is nu harder nodig dan ooit, en het is tijd om daar ook mee op de voorgrond te treden en ook nieuwe middelen voor vrij te maken.'

De geschiedenis van NLnet gaat terug tot 1982 toen onder leiding van internetpionier en latere NLnet-directeur Teus Hagen het eerste pan-Europese Unix-computernetwerk werd opgericht. Hagen werd vorig jaar voor zijn bijdragen door de internationale Internet Society opgenomen in de Internet Hall of Fame.

Nlnet

Stichting NLnet is een onafhankelijke stichting die haar middelen betrekt uit donaties en legaten. Het startvermogen is in 1997 ontstaan is door de verkoop van commerciële provideractiviteiten aan UUnet (later Worldcom). De statutaire doelstelling luidt 'het bevorderen van elektronische informatie-uitwisseling en al hetgeen daarmee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn'. Jaarlijks wordt een aantal strategische projecten en organisaties geldelijk ondersteunt, waaronder het onderzoekslab NLnet Labs, Unhosted, Lantern Project, Calligra Suite, WebODF, Abiword, Serval, Jitsi, 0cpm, Internet Society, Tor-project en GNUnet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4971559). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.