Managed hosting door True

Holland Venture investeert in Virtual Affairs

 

Euro

Investeringsmaatschappij Holland Venture steekt een onbekend bedrag in internetdienstverlener Virtual Affairs. Met het geld hoopt het internetbureau ambities in het buitenland waar te maken. Ook het directieteam en enkele gespecialiseerde medewerkers steken extra geld in hun bedrijf.

De investeringsmaatschappij spreekt zelf van een ‘aanzienlijk minderheidsbelang’ in Virtual Affairs, dat banken en verzekeraars ondersteunt bij het ontwerpen, implementeren en exploiteren van hun digitale kanalen. Met het geld van Holland Venture kan Virtual Affairs de in Nederland ontwikkelde oplossingen internationaal uitrollen.

Om hoeveel geld het precies gaat, mag directeur Sijbrand Tieleman niets zeggen. 'Dat is contractueel zo vastgelegd. Ook welke directieleden en belangrijke specialisten binnen ons bedrijf investeren kan ik in verband met hun privacy niet zeggen.'

Virtual Affairs bestaat sinds 1997. Inmiddels werken er 130 mensen in vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Sofia. Het bureau werkt voor onder andere Aegon, Knab, Nationale Nederlanden, Syntrus Achmea, Rabobank en ABN Amro.

Europa

Virtual Affairs ontwikkelt en levert gebruikersvriendelijke oplossingen voor online en mobiel bankieren en digitaal verzekeren. 'Wij zorgen er voor dat onze klanten over de diverse digitale kanalen hun klanten goed kunnen bedienen. Zowel aan de marketing- en saleskant als aan de servicekant', zegt Tieleman. 'Wij hebben door onze opdrachten bij financiële dienstverleners veel expertise opgebouwd en een aantal standaard oplossingen ontwikkeld zoals het direct koppelen van front-end en officeapplicaties aan bestaande back-end oplossingen.'

Met de ontwikkelde oplossingen trekt Virtual Affairs nu Europa in. Tieleman: 'We bieden ze op dit moment actief aan in België, Zwitserland en Centraal-Europa. Concreet gaat het om bank-portalen voor betalen, sparen, beleggen, applicaties die consumenten inzicht/advies geven in vermogen en portalen voor schade- en inkomensverzekeraars. Overigens loopt Nederland hierin voor op andere landen. Mobiel bankieren en direct online verzekeren zijn hier al gemeengoed, in veel andere landen nog niet. De kennis over hoe je dat succesvol doet is daarmee extra waardevol.'

Private equity

Holland Venture is sinds 1981 actief op de private equitymarkt. Holland Venture heeft tot op heden in totaal 150 miljoen euro kapitaal in de markt via 115 investeringen. In de ict-sector investeert de maatschappij bijvoorbeeld sinds 1989 in Microsoft-dienstverlener Macaw. Voormalige investeringen betreffen onder andere netwerkdienstverlener INS, ecm-leverancier BlueCielo, governancespecialist BWise en harddriveleverancier Freecom. Van zijn investeringen doet Holland Venture 90 procent in Nederlandse ondernemingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4933751). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.