Managed hosting door True

Bert van Gerwen trekt zich terug uit iMerge

 

Handen schudden

Investeerder Bert van Gerwen heeft zijn aandelen iMerge verkocht aan mede-participant Martijn Hoogeveen. iMerge is een Nederlandse investeringsmaatschappij die geld steekt in e-business, hosting en software. De kapitaalverschaffer is meerderheidsaandeelhouder van productdataverzamaleaar Icecat en participeert in webshopbouwer Iceshop/Batavi.org en internetverkoopondersteuner Iceleads. Nieuwe investeringen richten zich vooral op open source- en open content-gebaseerde businessmodellen met internationaal perspectief.

iMerge verwierf in 1999 bekendheid met het opzetten van de computerwebshop TakeitNow en als participant in de eerste sportshop Futurumshop vanaf 2000. TakeitNow werd in april 2008 verkocht en het aandeel Futurumshop in mei 2013. 'De focus van iMerge is vooral komen te liggen op Icecat en Iceleads, faciliterende e-businessdiensten. Wereldwijde activiteiten, die de komende tijd alle aandacht nodig hebben om het huidige groeitempo vast te houden', aldus iMerge-directeur Martijn Hoogeveen.  

Bert van Gerwen constateerde dat de markt voor webshopplatformen behoorlijk verzadigd is geraakt in de afgelopen vijftien jaar. 'Ik wilde uitstappen op een goed moment in de e-business-cyclus.' Hij heeft zijn aandelen in iMerge via zijn persoonlijke holding Morecommerce verkocht aan Netvalue, de bv van Hoogeveen.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4933507). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.