Managed hosting door True

NGN behandelt mobiel werken op evenement

 

Het nieuwe werken

Op het evenement ‘Mobiel Werken 2013’ zal de grondlegger van de Steve Jobsscholen Maurice de Hond vertellen over de ervaringen van de eerste paar maanden met dit fenomeen. Het evenement wordt georganiseerd door de Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN), een beroepsvereniging voor it-professionals. Deze dag vindt plaats op donderdag 31 oktober in het Postillion hotel in Bunnik. Computable hielp bij de totstandkoming van het programma.

‘Mobiel Werken 2013’ gaat over de beheertechnische en beleidsmatige consequenties van de toename van mobile apparaten, zoals tablets en mobiele telefoons, voor het bedrijfsleven en het onderwijs. Er zijn daarvoor twee aparte tracks ingericht. Het technische track gaat over oplossingen voor bijvoorbeeld het regelen van toegang, controle op data en mobile device management. Het beleidstrack gaat met name over de sociale en juridische gevolgen van bring your own device (byod).

Inbreng Computable

De NGN heeft in voorbereiding op deze dag Computable benaderd voor het leveren van sprekers. Het ict-vakmedium heeft de eigen experts Walter van de Holst van Mitopics en Bob de Kousemaeker van Res software bereid gevonden om te spreken. Van Holst, senior juridisch adviseur bij Mitopics, behandelt de opmars van byod en de vragen die opgeroepen worden over licentiebeheer. Wordt byod ook bring your own license (byol)? Is de werkgever verantwoordelijk voor licentie-inbreuken van werknemers op hun eigen apparatuur? En als we geen byol doen, moeten we dan ook bij vertrek van de werknemer zijn apparatuur ontdoen van licenties van de werkgever?

Bob de Kousemaeker, vice president product management bij RES software  gaat in op het aspect vertrouwen. Is er een wederzijds vertrouwen tussen de medewerker en de it-afdeling? In de ogen van veel gebruikers wordt it vaak gezien als beleidmakend, terwijl de eigenlijke functie van it het ondersteunen van de business zou moeten zijn. Vandaag de dag wordt een ‘nee, kan niet’-antwoord van it beantwoord door de gebruiker met eigen initiatieven zoals byod en hierdoor ontstaat ‘schaduw-it’ en alle bijbehorende beveiligingsrisico’s. Het is voor werkgevers nu eenmaal erg handig om thuis nog even documenten door te nemen op je tablet of om onderweg aan je presentatie te sleutelen op je laptop. Je moet dit als bedrijf ook niet gaan verbieden, want daarmee ontstaat onvrede en een ongewenste aversie tegen it. Met als basis wederzijds vertrouwen, kan it de gebruiker de flexibiliteit bieden die deze nodig heeft en toch controle houden over de bedrijfskritische toepassingen en data. It zal merken dat bij het bieden van de flexibiliteit, byod opeens geen noodzaak meer is. Ondanks dat it gaat over informatie en technologie, is de gebruiker een essentiële factor in succesvolle it.

Inschrijven

Computable bemiddelde ook namens NGN met Samsung en Vodafone. Dit levert twee klantcases op tijdens ‘Mobiel Werken 2013’. Vodafone levert zijn perspectief op de toekomst van byod, Samsung kijkt of byod wel de juiste weg is om te bewandelen en hoe medewerkers en de organisatie ontzorgd kunnen worden. In een afsluitende sessie schetsen PQR-cto en eveneens Computable-expert Ruben Spruijt en Jeroen van de Kamp van Login Consultants Nederland de toekomst van de mobiele werkplaats. Via de website van de NGN kunnen deelnemers zich inschrijven: www.ngn.nl/mobielwerken2013.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4897641). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.