Managed hosting door True

VeliQ haalt 9 miljoen dollar op voor groei

 

Euro

Mobilityleverancier VeliQ heeft een tweede investeringsronde afgesloten met negen miljoen dollar. De investeringsronde werd geleid door Northcap en T-venture die zijn investering van 2011 heeft uitgebreid. Deze extra investering maakt het voor VeliQ mogelijk de internationale verkoop- en marketingactiviteiten verder uit te bouwen met een snelgroeiend netwerk van partners.

Sinds de lancering van de mobility platform as a service (mPaaS)-oplossing MobiDM in 2009, is de omzet van VeliQ jaar op jaar gestaag gegroeid door het toenemend aantal partners en integrators wereldwijd, waaronder Deutsche Telecom, KPN, Portugal Telecom en Vimpelcom. Als onderdeel van de investering gaat Kim Wiencken van Northcap deelnemen aan de board of directors, om samen met VeliQ de internationale groei van het bedrijf uit te bouwen.

SAP Afaria

VeliQ heeft extra kapitaal aangetrokken om zowel de product- als marktontwikkeling te kunnen versnellen, waaronder de wereldwijde samenwerking met SAP. Het softwarebedrijf levert met MobiDM een mPaaS-oplossing, om het snelgroeiende aantal smartphones, tablets en mobiele apps binnen organisaties goed beveiligd centraal te beheren. MobiDM mPaaS maakt voor een deel gebruik van technologie van Afaria (SAP). Er werken ongeveer honderd mensen bij VeliQ, het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Een nieuw kantoor in Boston werd in april 2013 geopend om vandaaruit de markt in de Verenigde Staten te kunnen bedienen.

‘Het is onze missie om het beheren van alle mobiele apparatuur binnen bedrijven zo eenvoudig en veilig mogelijk te maken’, zegt Alex Bausch, oprichter en directeur van VeliQ. ‘Na jaren van ontwikkeling hebben wij nu een compleet mPaaS-platform dat gebaseerd is op bewezen technologie. Jaarlijks groeien wij ruim 100 procent en steeds meer telecomaanbieders en system integrators willen het MobiDM-ecosysteem aan hun klanten leveren. Wij hebben uit diverse geïnteresseerde investeerders voor Northcap gekozen, vanwege hun langetermijnstrategie en specialisatie in bedrijven met een grote internationale groeipotentie.’

Enterprise mobility management

MobiDM maakt het mogelijk om via webinterface alle routinematige beheertaken te automatiseren ongeacht het apparaat of mobiel platform. Dat verkort de implementatietijd voor deze enterprise mobililty management-oplossing. Tevens verlaagt het de kosten en de risico’s. Voor een vast bedrag per apparaat, per maand, hoeven bedrijven niet meer zelf te investeren in software, mensen en ontwikkeling. MobiDM is een software as a service-oplossing, die binnen circa vijftien minuten te implementeren is  en flexibel uit te breiden. VeliQ levert MobiDM al in zo'n ‘zestig landen, via telecomproviders en system integrators. Merendeels onder eigen merknaam of als onderdeel van een uitgebreider servicepakket.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4798754). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.